Scoala Europeana "Ovidiu Sincai"

Prima pagina Prezentare Conducere Structura Activitate Proiecte Noutati Inscriere Promotii Arhiva Linkuri Contact

Inscriere

Anual, Scoala Europeana "Ovidiu Sincai" selectioneaza 35 de participanti (in general, cu varste cuprinse intre 22 si 45 de ani, licentiati, stapanind o limba de circulatie internationala) care doresc sa se impuna in domeniul lor de activitate. Anunturile cu privire la selectia participantilor se publica in mass-media nationala sau regionala. Selectia se face pe baza unui CV tip european care trebuie sa contina informatii complete asupra studiilor, experientei si competentei lingvistice (limbi straine). CV-urile se trimit pe adresa de e-mail a scolii, scoalaeuropeana@fisd.ro. Selectia participantilor este facuta in asa fel incat sa se asigure cel mai larg spectru de orientari politice, o buna reprezentare a mediului social, inclusiv un procentaj ridicat de femei si o reprezentare corecta a diferentelor geografice si etnice ale tarii.

Participantii selectati percep in mod realist utilitatea Scolii in completarea formarii lor profesionale si considera ca au un rol important de jucat in societate. Seminariile, mentinerea legaturilor cu Scoala Europeana dupa terminarea cursurilor si formarea unor asociatii de absolventi vor avea un impact benefic asupra vietii politice romanesti pe termen lung. Conceptul acestei scoli si formarea an de an a unor retele relationale intre cursanti pot contribui la eforturile pe care Romania le face pentru o integrare cat mai rapida in Uniunea Europeana si la atingerea standardelor europene in toate domeniile de activitate.

Grupurile tinta ale Scolii sunt tinerii dotati, cu inalte aspiratii in viata profesionala si publica a Romaniei. Pentru ca Romania sa devina o democratie consolidata, stabila, functionala si participativa este vital ca noua generatie de lideri sa fie constienta de principiile care stau la baza democratiei europene si a functionarii societatilor democratice. Proiectul urmareste sa insufle aceste principii participantilor.

Inscrierile pentru selectia candidatilor promotiei 2016 vor avea loc in perioada 15-31 ianuarie 2016. Rezultatele selectiei vor fi anuntate la sfarsitul lunii februarie 2016.


TopHome : Copyrights : Privacy policy