Scoala Europeana "Ovidiu Sincai"

Prima pagina Prezentare Conducere Structura Activitate Proiecte Noutati Inscriere Promotii Arhiva Linkuri Contact

Scurta prezentare

 

 • Cadru general

  Scoala Europeana "Ovidiu Sincai" a fost fondata la 18 iunie 2004 la Bucuresti de catre Institutul "Ovidiu Sincai", sub egida Consiliului Europei, in prezenta Secretarului General al Consiliului Europei, dl. Terry Davis, a directorului general al Departamentului de Afaceri Politice al Consiliului Europei, dl. Klaus Schumann, a unor personalitati romane si straine, a reprezentantilor clasei politice romanesti. Scoala face parte din Reteaua de Scoli de Studii Politice a Consiliului Europei.

  Scoala Europeana "Ovidiu Sincai" reuneste anual, in perioada ianuarie - iulie, 30 de cursanti selectati din intreg spectrul societatii civile. Principalele scopuri ale acestei scoli sunt educarea tinerilor politicieni, a factorilor de decizie din Romania in spiritul practicilor democratice europene, dar si relationarea intre reprezentantii diverselor grupuri sociale (partide politice, ONG-uri, sistemul judiciar, jurnalisti, oameni de afaceri etc.).

  Scoala organizeaza, in cursul unui an de studii, patru seminarii de trei-patru zile, care acopera principalele aspecte ale guvernarii unei societati pluraliste, democratice, cu o economie de piata functionala. Sunt invitati sa sustina prelegeri experti guvernamentali, profesori, politicieni, personalitati ale vietii publice. Dupa terminarea cursurilor scolii, cursantii primesc diplome de absolvire din partea Consiliului Europei.

 • Misiune

  Misiunea fundamentala a Scolii Europene "Ovidiu Sincai" este sa contribuie la internalizarea deplina a valorilor si principiilor democratiei, sustinand procesul de modernizare doctrinara din Romania, profesionalizarea si eficientizarea clasei politice.

  Dupa ani de framantari si reasezari pe scena noastra politica, de existenta a unui mare numar de formatiuni, societatea romaneasca a intrat intr-un stadiu in care nevoia cristalizarii si fundamentarii unor orientari politice ferme, bine ancorate in realitatile nationale si internationale, se resimte acut. Prin aceasta prisma, Scoala Europeana "Ovidiu Sincai" este exponentul unui vast proiect de aprofundare, modernizare si contextualizare doctrinara, fiind deschisa tuturor tinerilor interesati de valorile, principiile si practicile democratiei.

  Scoala Europeana "Ovidiu Sincai" vine in continuarea unui efort permanent de formare si perfectionare profesionala, conferindu-i o dimensiune institutionalizata, resimtita ca necesara. Valorile si principiile democratiei devin, astfel, obiect de studiu atent, aprofundat, al noilor generatii, temelii actuale si de perspectiva ale unui management politic modern, performant, in acord cu dinamica accelerata a societatii romanesti, cu standardele democratice europene si internationale.

 • Perspective

  Scoala Europeana "Ovidiu Sincai" este una dintre cele mai importante academii politice din Romania, care instruieste tineri lideri din diverse domenii ale vietii publice si din diverse partide politice. Actionand ca o avangarda, ea va marca intrarea Romaniei intr-o noua era de dezvoltare politica si va servi drept model pentru alte proiecte de acest gen. Experientele dobandite, materialele de predare, expertii si profesorii invitati, dar si absolventii Scolii vor constitui baza pentru infiintarea de noi scoli in diverse regiuni ale tarii.

  Proiectul ofera un mediu educativ de o inalta calitate, stimulativ si interactiv pentru potentialii lideri ai Romaniei. Pe termen lung, se preconizeaza ca participantii la Scoala Europeana vor ajunge in pozitii importante ale vietii politice si vietii publice a tarii, moment in care ei vor folosi cunostintele acumulate in timpul seminariilor pentru a asigura bunastarea si securitatea Romaniei in cadrul unei Europe unite.


 • TopHome : Copyrights : Privacy policy