Scoala Europeana "Ovidiu Sincai"

Prima pagina Prezentare Conducere Structura Activitate Proiecte Noutati Inscriere Promotii Arhiva Linkuri Contact

Activitate

  Desfasurare
   

Activitatea Scolii se concentreaza asupra organizarii a patru seminarii interactive, dintre care trei in Romania si unul la Strasbourg. Seminariile vor analiza functionarea societatilor democratice, structurile lor, exercitarea puterii si a responsabilitatilor politice in cadrul lor.

Seminariile sunt organizate intr-o locatie cat mai departe de capitala, intr-un loc izolat, cu facilitati pentru conferinta si cazare. Durata fiecarui seminar nu trebuie sa depaseasca un total de patru zile. Totusi, seminariile vor fi organizate in week-end la care se vor adauga doar doua zile lucratoare, pentru a permite participantilor sa-si indeplineasca sarcinile normale fara perturbari majore.


  Modalitati de evaluare
   

La sfarsitul fiecarui seminar, directorul Scolii intocmeste un raport de evaluare care cuprinde si o serie de recomandari pentru imbunatatirea activitatii, raport ce va fi prezentat Consiliului Director pentru informare. De asemenea, la sfarsitul fiecarui an, directorul Scolii intocmeste un raport de evaluare a intregului proiect, raport ce este inaintat Consiliului Director pentru informare, dupa care este prezentat organizatiei finantatoare. Raportul este revizuit periodic in lumina evaluarilor din anul precedent.

La sfarsitul primelor trei seminarii, participantii sunt rugati sa completeze un formular de evaluare destinat a estima impactul pe care acestea le-au avut asupra lor si in care vor putea sa isi exprime opiniile cu privire la eventuale imbunatatiri care s-ar putea aduce. De asemenea, participantii sunt rugati sa analizeze impactul pe care proiectul l-a avut asupra lor si care este impactul anticipat asupra vietii si carierei lor. Evaluarea se face anual pentru a observa impactul pe termen lung al proiectului si influenta asupra participantilor.

  Modalitati de finantare
   

Sustinerea financiara din partea Consiliului Europei este reprezentata de o suma fixa care urmeaza sa acopere costurile primelor doua seminarii organizate in tara. Suma este transferata Scolii dupa primirea bugetului care trebuie sa acopere, pentru fiecare seminar, urmatoarele elemente:
- Costurile de cazare pentru cel mult 30 de participanti pentru patru zile (trei nopti);
- Mese pentru 30 de participanti timp de patru zile;
- Transportul, cazarea, masa si diurna lectorilor.
Pentru acoperirea altor costuri de desfasurare a scolii fiecare participant trebuie sa achite, incepand de la 1 ianuarie 2011, echivalentul a 100 de euro catre Institutul Ovidiu Sincai, reprezentand taxa anuala de participare.TopHome : Copyrights : Privacy policy